Община град Добрич стартира предоставянето на топъл обяд по Проект Топъл

...
Община град Добрич стартира предоставянето на топъл обяд по Проект Топъл
Коментари Харесай

Стартира предоставянето на топъл обяд в Добрич

Община град Добрич започва даването на топъл обяд по Проект " Топъл обяд в Община град Добрич "   по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 - „ Топъл обяд “ по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, съфинансирана от Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица (ФЕНПЛ).

Предвижда се осъществяване на дейностите по плана до 30 април. Безвъзмездната финансова помощ за целия интервал е в размер на  172 842.24 лева с Данък добавена стойност, оповестиха от Общината.

Комисия, образувана със Заповед на Кмета на Община град Добрич, извърши асортимент от подадените Заявления - заявления, в сходство с указаните целеви групи по плана.

Изготвени са поименни описи на утвърдените консуматори. Топлият обяд ще се дава на 2 пункта: Разливна към Клуб на пенсионера „ Отец Паисий “ с адрес ул. ”Отец Паисий ” №82;

- кухня към храм „ Света Троица " с адрес: гр. Добрич ул. ”Цар Иван Асен ” №2
- Община град Добрич работи по откриване на трети пункт за разпределяне на храна

Одобрените представители на целевите групи ще получават безплатно топъл обяд, включващ чорба, главно ядене и самун всеки работен ден в интервала на осъществяване на дейностите по плана. На лежащо заболели и лица със усложнение в напредването храната ще бъде доставяна до домове им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР